Президентът на САЩ Доналд Тръмп нае частен адвокат, който ще му помага при взаимодействието с членовете на Конгреса, които разглеждат проблема по приписваната на Москва намеса в американските избори.

Това написа в своя Туитър кореспондентът на телевизионния канал  Fox Business Чарлз Гаспарино.

 Официално потвърждение на информацията все още няма. Телевизия АВС съобщава, че Тръмп на този етап само има намерение да наеме адвоката Марк Касовиц.
Касовиц представлява интересите на Тръмп вече 15 години.
Юридическата компания на адвоката през 2001 г. представлява компанията Trump Organization  по време на делото, касаещо финансовите аспекти на дейността на казиното в Атлантик Сити, щата Ню Джърси.
През 2006 г. Касовиц възбуди иск за клевета за 5 млрд долара срещу автора на книгата за Тръмп.
Миналата година същият адвокат се занимаваше с въпроси, свързани с публикациите във вестник  The New York Times за данъчните декларации на Тръмп, а също за статиите за една от жените, която обвиняваше Тръмп в сексуален тормоз.
По-рано вестник The Washington Post съобщи, че Тръмп ще прибегне до помощта на неправителствени юристи във връзка с продължаващото разследване във Вашингтон на твърденията за намесата на Русия в хода на миналогодишните американски избори.
Изданието се позовава на четирима неназовани лица, осведомени за случващото се, уточнявайки, че Белият дом вече е съставил «списък на финалистите», които могат да влязат в екипа на частните адвокати на държавния глава.
Предполага се, че тези юристи ще помагат на ръководителя на американската администрация в неготово общуване както с членовете на Конгреса на САЩ, така и със занимаващите се с разследването по отношение на Русия сътрудници от Министерството на правосъдието и назначените тези дни координатори в същото разследване от спецпрокурора Робърт Мюлер, отбелязва изданието.
News Front

 

Тагове: ; ; ; ; ;