Сестрата на автора на терористичния атентат в Манчестър заяви, че брат й е бил мил човек, но е искал да отмъсти на САЩ заради ударите в Сирия.

По време на терористичното нападение в „Манчестър Арена“ след концерта на поп звездата Ариана Гранде бяха убити 22 човека, над 60 бяха ранени.

18-годишната Джомана Абеди заяви в интервю за „Уолстрийт джърнъл“, че брат й Салман Абеди е искал отмъщение заради американските бомби, убили невинни деца в Сирия.

„Ислямска държава“ пое отговорност за атентата в английския град. Британските служби за сигурност считат, че терористична мрежа стои зад удара, разследването продължава.

„Мисля, че е видял деца – мюсюлмански деца – да умират навсякъде и е искал отмъщение. Видял е експлозивите, които Америка пуска по децата на Сирия и е искал да отмъсти“, каза Джомана Абеди.

Според нея убийството на приятел на Салман Абеди също е една от причините той да се реши да извърши самоубийствения атентат в Манчестър. Терористът е бил много религиозен, споделя още сестра му, която е останала изненадана от действията му.

„Ню Йорк Таймс“ написа, че използваният експлозив при атентата в Манчестър е бил много мощен и сложен. Първоначалната информация на разследващите сочи, че бомбата е била поставена в раница.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;