CNN/Екс-шеф на ЦРУ: Не съм виждал доказателства за сговор между екипа на Тръмп и Русия

Дата на публикуване: 25 05 2017, 08:13


По време на слушанията в конгреса на САЩ за връзките на екипа на Тръмп с Русия бившият глава на ЦРУ Джон Бренън заяви, че по време на работата си в разузнаването той не е видял достатъчно информация, която би му позволила да направи извод за сговор между американците и руските чиновници.
И все пак, както настояват журналистите от CNN, контакти между тях е имало, за първи път това било потвърдено от човек, свързан със спецслужбите.
ФИЛ МЕТИНГЛИ, парламентарен кореспондент на CNN: Главният момент и голямата промяна е в това, че за първи път чиновник от разузнаването излезе и публично заяви това. Бившият глава на ЦРУ Джон Бренън недвусмислено каза на откритото заседание, че докато е работил в разузнаването, той е видял информация, както и разузнавателни данни, които явно са доказали контакти между руските чиновници и американците, работещи в президентската компания на Тръмп.

ДЖОН БРЕНЪН, бивш директор на ЦРУ: Видях, че е имало взаимоотношения, това предизвика в мен въпроси относно действителната им природа. Но не знам. Лично аз нямам достатъчно информация, за да направя изводи, имало ли е сътрудничество или съучастие, или сговор. Но знам, че отделни хора имаха основание да изтеглят тази нишка.

ФИЛ МЕТИНГЛИ: Това е важният момент, на който Белият дом сега обръща внимание. Макар бившият директор на ЦРУ да каза, че е бил в курса на тези разузнавателни данни, той много ясно даде да се разбере, че не може да направи извод — видял ли е в това сговор или не. Той каза, че е видял достатъчно, за да разбере, че правоохранителните органи трябва да проведат разследване. Това не влиза в задачите на ЦРУ, това е задача на ФБР, именно това е неговата препоръка.

В ефир на 22 май 2017 г.

News Frront

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;