Над 15 хиляди от общо 60 хиляди предприятия от малкия бизнес, действащи в сирийската провинция Алепо преди началото на бойните действия, са възобновили работата си, съобщи пред журналисти председателят на промишлената палата на провинцията Фарес Ал -Шхаби.

Мужчина на мотоцикле в квартале Кабун в пригороде Дамаска

«Властите се стараят или да субсидират малкия безнес, или да дават кредити без лихва на предприемачите. В резултат понастоящем работят вече 15 хиляди малки предприятия», каза той.

Той припомни, че от началото на активните бойни действия в Алепо през 2012 г. до ноември 2016 г. терористите са разрушили практически всички обекти на малкия бизнес, преоборудвали са останалите в заводи за производството на оръжие, взривни вещества, мини и ракети

Пункт временного размещения беженцев Жибрин в Алеппо

Главната задача за сирийските власти е да се възродят частните предприятия, които са 90 % в Сирия. За целта властите създават всички необходими условия: бързо възстановяват енергоснабдяването, предоставят гориво за генераторите, където елмрежата отсъства, отбеляза още той.

Председателят на промишлената палата на провинция Алепо е уверен, че стремителното възраждане на малкия бизнес би било невъзможно без оперативната рабата на руските сапьори, който в най-кратки срокове разминират многобройните неголеми цехове, предоставяйки по този начин условия за безопасна работа.

Руските сапьори разминират освободените територии в Сирия

 

 

Тагове: ; ; ; ;