Властите в Саудитска Арабия и Обединените Арабски емирства обещаха да дарят сумата от $ 100 млн на благотворителната организация, която ще бъде създадена от дъщерята на президента на САЩ Иванка Тръмп. Това съобщи в неделя телевизия  CNN.

Както тя отбелязва, Иванка Тръмп по време на визитата си в Берлин през април е лансирала инициатива за създаване на фонд, от който ще се отделят пари, в това число под формата на кредити, на жени от Близкия Изток, занимаващи се с предприемачество.

Според вестник Wall Street Journal, благотворителната организация ще бъде ръководена от Световната банка.

Процесът на създаване на фонда още не е завършен.

CNN припомня, че по време на предизборната надпревара Доналд Тръмп нееднократно критикува Хилъри Клинтън, която беше кандидат за президент на демократите, за дейността на фонда на семейството й.

Благотворителната организация «Фонд на семейство Клинтън» (Clinton Foundation) е основана през 2001 г.

От 2001 г. тя привлече милиарди долари, в това число от привърженици на семейство Клинтън. Тръмп нееднократно казва, че неговата бивша съперница е корумпирана и е оказвала услуги в политическата сфера на държави, които са дарявали пари на фонда, в това число влиза и Саудитска Арабия.

Иванка Трамп заема длъжността помощник на американския лидер. Преди инаугурацията на баща си тя  пускаше собствени колекции златни накити, обувки и аксесуари.

Иванка активно помагаше на Тръмп по време на предизборната кампания, в това число участваше в агитационни митинги, изнасяше публични речи.

Наред със синовете на президента Ерик и Доналд-младши тя е един от тримата вице-президенти на компанията Trump Organization, специализирала се в строителството.

След инаугурацията на държавния глава дъщеря му заяви за решението си да подаде оставка от поста в семейната компания.

News Front

 

 

Тагове: ; ; ;