Два американски изтребители са били вдигнати във въздуха след като на борда на пътнически самолети неизвестен се е опитал да влезе в кабината на пилота.
Както съобщава Hawaii News, на борда пътнически самолет гражданин на Турция се е опитал да влезе в кабината на пилотите, след което командването на ВС на САЩ е взело решение да вдигне във въздуха два изтребителя от летището в Хавай за по-нататъшно съпровождане на лайнера.
Посмотреть изображение в Твиттере

Passengers subdue Turkish man on American Airlines flight http://www.themisfitsnetwork.com/2017/05/passengers-subdue-turkish-man-on-american-airlines-flight/ 

  • Телевизия CNBC, позовавайки се на изявление на представителя на Тихоокеанското командване Дейв Бенхъм отбелязва, че във въздуха са били вдигнати два изтребителя F-22.
Посмотреть изображение в Твиттере

DHS Statement:

  • В изявлението на Министерството на вътрешната сигурност на САЩ се казва, че  понастоящем самолетът вече се е приземил, а нарушителят е задържан.
  • По-рано се съобщи, че китайските изтребители Су-30 в небето над Източно-Китайско море са прихванали самолет със специално предназначение на САЩ.

 

Тагове: ; ; ; ;