SITEDF_2017

Перу проявява интерес към ремонта и модернизацията на танковете Т-55, които са на въоръжение в страната, с участието на Русия.

Това заяви замшефът на Федералната служба за военно-техническо сътрудничество Анатолий Пучук, който оглавява руската делегация на отбранителната изложба  SITDEF-2017, която се провежда в Лима.
«Перу има на въоръжение танкове Т-55, те са заинтересовани от техния ремонт и модернизация с участието на руската страна», цитира РИА Новости думите на Пучук.
Той отбеляза, че в Перу има намерение също да закупи техника, която може да им помогне за ликвидирането на последствията от природни катаклизми.
«Перу иска да използва тази техника за военни, но и за граждански цели, в частност, за ликвидиране на последствията от техногенни катастрофи», добави той
Според него, Русия е готова да окаже съдействие «за доставката на съвременна и високотехнологична техника» на Перу.
По-рано се съобщи, че Индия е готова да развива заедно с Русия проекта за изтребител от пето поколение FGFA (Fifth Generation Fighter Aircraft)
само при условие на пълноценно предоставяне на технологията.
Заслуженият военен летец на Русия генерал-майор Владимир Попов в разговор с ФБА  «Экономика сегодня» заяви, че, следвайки стратегическите и търговски интереси на Русия, не е възможно да се развива съвместна работа с Индия над новия изтребител при условие на предоставяне на технологията.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;