Администрацията на президента на  САЩ Доналд Тръп търси начин да попречи на разследването на специалния прокурор Робърт Мюлер за
«намесата» на Русия в президентските избори през 2016 г.
Както съобщава Reuters, позовавайки се на източници, след назначението на Мюлер администрацията на президента е пристъпила към проучване на федералните нормативни актове, за да намери начин да попречи на разследването.
Става дума за това, че дейността на постъпилите на държавна служба и тези, които се занимават с разследването, ще бъде ограничена, ако разследваните са клиенти на техни бивши юридически фирми.
Отбелязва се, че клиенти на бившите фирми на Мюлер са зетят на Тръмп Джаред Кушнер и бившият съветник на президента Пол Манафорт.
По-рано се съобщи, че Тръмп е привикал екипа си от юристи, за да обсъдят детайли за разширяване на разследването за «връзките» на негови представители от предизборния щаб с Русия.
Самият Тръмп заяви, че уважава решението на Министерството на правосъдието за назначаването на специален съветник по разследването за «намесата на Русия в изборите», но счита цялата тази история за някакъв уж сговор с Москва за лов на вещици.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;