«Няма да си подам оставката“, каза в интервю за Нова ТВ вицепремиерът Валери Симеонов.

„Майтапийски снимки никога не съм си правил. Нека да се пусне аудиозаписът с вестник Сега“, каза то.

„Всичко преминава границите. Ставаме жертви на лов за фашисти!» допълни Симеонов.

Ето какво каза още по Нова Велери Симеонов:

«Няма как да подам оставка, не виждам основания. Бих желал някой да ми каже защо ми искат оставката. Реплики да съм си правил майтапчийски снимки в далечната 1979 година просто няма. Ще съдя вестник «Сега» и настоявам да се изкара и да се пусне аудиозаписът.

Добре е преди да се раздават присъди и оценки да се изслуша всичко, което съм казал. Бяхме на стаж голяма група студенти. Всеки може да използва някаква снимка, това почва да преминава границата.

Ние сме жертви на лов на фашисти.

Приложена е тази отвратителна кампания, която няма нищо общо. Всеки, който би желал, може да провери моето поведение до момента, то е публично известно.

Поведението на Павел Тенев е една нелепа шега, която не трябва да бъде в миналото на човек, който взима такъв висок държавен пост. Явно е, че се създава едно обществено мнение, което прехвърля негативността си върху правителството.

Иво Антонов познавам от повече от 15 години и възстанови много паметници, изключително предан човек и добър професионалист, който си вършеше работата.

Как пък някой не си зададе въпроса дали тази снимка не е монтаж. Може ли по снимка да бъде оклеветяван човек.

В момента той е в реанимация. В едно друго шоу един палячо се облича с нацистки униформи и се върти като пумпал по сцената.

Бил съм в Бухенвалд, Холокостът е като готварска книга на канибали и човекоядци, в България няма човек, който изповядва фашистка идеология.

Двете снимки са ирония и сарказъм, но не е нещо по-различно от показаното по една друга телевизия, където артист се облича с фашистка униформа.

  Сталин не е по-различен от Хитлер, сатрап, дори зверствата му в Русия и Европа са надминали тези на нацистите.

Когато човек влезе в управлението, трябва да внимава какво говори, това го отправям и към себе си. Извинявам се на моите партньори Каракачанов и Сидеров, както и на коалиционния ни партньор Борисов.

Законопроектът за земеделските земи е лично моя инициатива, бях посетен от собственици на такива земи и ме убедиха, че трябва да имат възможност да осъществят инвестиция. Сега между 6000 и 8000 собственици изгоряха с пари. Големите акули в строителството по морето вече се оправиха, имат достатъчно връзки и пари, не ги мислете.

Ние сме се ангажирали със задачата да прекратим свободното падане на България.

Отвратително е това вменяване на фашизъм в редиците на Обединените патриоти“, резюмира вицепремиерът.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;