ВВС на САЩ нанесоха удар по проправителствени отряди в Сирия, защото били предприели действия срещу проамерикански сили.

Това съобщава агенция Reuters, позовавайки се на източник от американската администрация.

Според него, ударът е бил нанесен след като автоколона от доброволен отряд, воюващ на страната на Дамаск, е застанала срещу въоръжена групировка, която се ползвала с подкрепата на САЩ.

Американските военни са нанесли удар след предупредителни изстрели, заявил източникът. Инцидентът се е случил около град Ет-Танф в южната част на Сирия, до границата с Йордания. В района на града е разположена база на сирийската армия.

В същото време представител на сирийската опозиция зави, че в резултат на удара на авиацията на САЩ е била унищожена автоколона, насочваща към тази база, в състава на която е имало военнослужещи от сирийската правителствена армия и бойци от доброволни части, ползващи се с подкрепата на Иран.

На този етап САЩ не могат точно да кажат, имало ли е военнослужещи от сирийската армия сред отрядите, по които е бил нанесен ударът, съобщава AP, позовавайки се на представител на администрацията на САЩ.

Пентагонът на този етап не е коментирал информацията от световните агенции, включително тази от ТАСС.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;