Министър-председателката на Великобритания Тереза Мей призова днес британците да я подкрепят в преговорите за излизането на страната от Европейския съюз, като гласуват за нейната партия на парламентарните избори на 8 юни. Тя обеща, че в замяна ще ограничи достъпа на неевропейски мигранти до кралството, а след това ще намали и миграцията на хора от страните членки на ЕС, предаде Франс прес.

«Присъединете се към мен в момент, когато се боря за Обединеното кралство», каза Мей в северния град Халифакс при представянето на програмата на Консервативната партия за изборите.

В момент, когато страната потегля на «голямото пътешествие», наречено Брекзит, ръководителката на консервативното правителство настоя колко е важно да получи «чист мандат», за да постигне «възможно най-добро» споразумение на предстоящите преговори за излизане от ЕС.

«Следващите пет години ще са повратни за Обединеното кралство, основополагащ момент и предизвикателство. Всеки глас за мен и за моя екип ще засили позицията ми в преговорите», каза тя в речта си.

В своя манифест Мей изразява позицията, че «имиграцията трябва да бъде контролирана и намалена, защото когато върви с твърде бързи темпове и в твърде големи мащаби, е трудно да се изгради хомогенно общество», предаде ДПА.

«Безконтролната имиграция оказва влияние върху хората, върху публичните услуги и понякога отнема работни места», предупреждава тя. Мей обяснява, че «наша цел е да сведем имиграцията до устойчиви нива, което значи годишна нетна имиграция от десетки, вместо от стотици хиляди, каквато наблюдавахме през последните две десетилетия»/БТА

Тагове: ; ; ; ;