„Служителят на Министерството на отбраната Иво Антонов, чиято снимка с нацистки поздрав в четвъртък отново се появи в публичното пространство, е в болничен и не е уволнен”, съобщи пред Нова тв вицепремиерът Валери Симеонов.

 В момента, в който той е научил за уволнението си, той е изпаднал в прединфарктно състояние и с линейка е откаран по спешност във Военномедицинска академия. Точно в този момент е бил в кабинета на зам.министъра на отбраната. Иво Антонов е в болничен и все още е служител на Министерството на отбраната”, обясни Симеонов.

 „В България законът повелява, че уволнението се извършва заради определени нарушения на служебните задължения, след писмено обяснение на лицето, което подлежи на санкция, след задължителен разговор с него и след заповед на министъра. Него може да го уволни само министърът на отбраната”, подчерта Валери Симеонов.

 Според Валери Симеонов, ако снимката е единственото основание за уволнението на Иво Антонов, след по-малко от годината, той може бъде възстановен на работа от съда.

Припомняме, че преди няколко години същото лице Иво Антонов отново се спрягаше за НЕназначение от Бойко Борисов по повод същата нашумяла понастоящем снимка.

Тогава премиерът Борисов публично заяви след обществен натиск, че НЯМА ДА НАЗНАЧИ ИВО АНТОНОВ.

След години се оказва, обаче, че Иво Антонов не само, че не е бил НЕназначен, а дълги години работи в Министерството на отбраната.

Кой назначи Иво Антонов в Министерството на отбраната, след като тази му неонацистка проява е факт от години?!

Кой ще понесе отговорността, че в българско министерство, при това на въоръжените ни сили, от години работи човек, явно изповядващ неонацистката идеология?!

При кои предишни правителства е работило лицето Иво Антонов в Министерството на отбраната?

Защо лицето Иво Антонов до момента не е бил уволнен?!

Редно е всички управляващи, на които е бил подчинен Иво Антонов, а и на които той дължи назначаването си, да си понесат последствията!

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;