Представителят на Центъра за граждански инициативи на САЩ и ръководител на делегацията от САЩ в Крим Кимбърли Вайхел заяви по време на своята визита на полуострова, че Крим е част от Русия.

Това беше изявлението й в отговор на въпрос от журналисти по повод нейното отношение към санкциите на Запада към страната, съобщи ТВ «Звезда»

«Тъжно и печално е, че има толкова много недоразумения в САЩ , че Крим се е върнал в Русия. Нашата работа при връщането обратно в Америка — да комуникираме към дипломатите при завръщането обратно в Америка, да разкажат на медиите, да съобщят на възможно повече хора какво ни казаха жителите на Крим. Без всякакво съмнение, Крим е част от Русия», каза Кимбърли Вайхел.

Тя добави, че посещението е много важно за американците. Делегацията на САЩ пристигна в Крим на 18 май, в четвъртък американците положиха цветя на паметника на Франклин Рузвелт в Ялта, посетиха I-во училище, както и Педагогическата академия.

Гостите от САЩ посетиха детския лагер «Артек», както и забележителностите на южното крайбрежие на Крим, после тръгнаха към Симферопол. Планирано е визитата на американската делегация да продължи до 21 май.

Тагове: ; ; ; ; ;