От парламентарната трибуна народният представител от ГЕРБ Антон Тодоров прочете декларация от името на парламентарната група.

Ето какво каза още депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров:

«БСП е небългарска социалистическа партия, тя е наследник на БКП.

Вашата партия уби наследниците на баба Тонка, уби над 30 000 българи, клахте българите както и турчин не ги е клал.

При внимателно изследване на небългарската компартия се вижда, че това е партия от особена порода нагли хора, които се опиват от своята ненаказаност.

Недостойната кампания, която правят БСП и нейните обръчи в този парламент – партията ДПС, която също според мен е част от небългарските обръчи в нашата политика, поведоха една недостойна кампания още в самото начало на кабинета „Борисов 3,.

Днешната боркиня с корупцията г-жа Нинова би трябвало да отговаря на конкретни въпроси. Ако в България имаше съд и прокуратура, тя отдавна трябваше да е на място хладно, на място тъмно.

Тези хора, трябваше най-накрая да се извинят за престъпленията на БКП и за своите престъпления по време на 28-годишния преход. Г-жа Корнелия Нинова каза, че БСП никога не е участвала в приватизация и не е участвала в това, което нарича „сдружения за кражби и грабежи.

А приватизирането на външно-търговското дружество „Техноимпекс”, което само в една столица – Хараре има активи за милион и половина? Тя, което приватизира с РМД за сумата от 70 хил. долара. Как ви се вижда? Това участие ли е в бандитска приватизация?

Техен министър-председател стана на 34 години министър-председател и доведе до такава сполука България, визирам лицето Жан Виденов, че милиони българи излязохме на улицата и ги свалихме с камъни и дърве».

След декларацията на ГЕРБ парламентарната група на «БСП за България» напусна пленарната зала.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;