Още един уволнен с «нацистки поздрав»

Цветан Цветанов, съобщи пред журналисти в парламента, че премиерът на страната Бойко Борисов е уволнил Иво Антонов, кадър на патриотите, от военното министерство. Причината — отново снимка с нацистки поздрав!

«Премиерът е разпоредил да бъде уволнен служител от Министерство на отбраната, който има някъде във „Фейсбук“ пространството подобни снимки», каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, цитирани от „Фокус“.

Иво Антонов е директор на дирекция „Социална политика” в Министерството на отбраната. През 2015 г. той беше предложен от патриотите за зам.-министър на отбраната, но бързо бе оттеглен пак заради скандал със снимки с нацистки поздрав.

„Подобни снимки, подобни изказвания няма да търпим“, каза Цветан Цветанов.

„Няма да направим никакво отклонение от евроатлантическите ни ценности, няма да направим никакво отклонение от това да бъдем част от силна и обединена Европа, да бъдем част от НАТО. Смятам, че в преамбюла на акцентите от управленската ни програма, които бяха подписани заедно с „Обединени патриоти“ това е основната част“, посочи Цветанов.

Скандалът с Иво Антонов отново избухна, след като днес в социалните мрежи се появи снимка от неговия профил във Фейсбук, на която той позира с вдигната в хитлеристки поздрав пред германски танк от Втората световна война във Военноисторическия музей в София.

Вече няколко години Антонов оглавява дирекция «Социална политика» в Министерството на отбраната.

Иво Антонов е магистър в Софийския университет по специалностите педагогика, история и публична администрация. Служител на Министерството на отбраната от 1999 г. по въпросите на военната история, традиции и ритуали. Кавалер е на наградения знак на Министерството на отбраната «За вярна служба под знамената» IV ст.

Премиерът Бойко Борисов поиска да бъде уволнен Иво Антонов – ръководител на дирекция в Министерството на отбраната, излъчен от квотата на Патриотите.

Причината – снимка на Антонов, на която той позира пред германски танк „Майбах” с протегната за нацистки поздрав ръка.

Снимките на Антонов излязоха още преди три години, когато той бе номиниран за зам.министър на отбраната.

Кандидатурата му тогава бе оттеглена заради симпатиите му към Адолф Хитлер.

Сега в публичния му профил във „Фейсбук” отново има снимки на исторически събития свързани с Третия райх.

Антонов е дългодишен служител на военното ведомство и отговаряше за социалните дейности и възстановяването и опазването на войнишките гробища, съобщи БТВ.

Коментари:

Зареждане ...