«В нокдаун съм».

Това каза в сутрешния блок на БТВ заместник-министърът на регионалното развитие с нацисткия поздрав Павел Тенев, който вчера подаде оставка.

Това се случи преди 8-10 години. Бяхме в Париж със съпругата ми. Посетихме музея на мадам Тюсо. Във всяка една снимка търся нещо хумористично и ефектно. Сега след толкова време осъзнавам, че не е било правилно, но тази снимка не отразява моята същност. Още в първия ден разбрах, че има публикации, но помислих, че се търси новина и провокация. Всеки следващ ден ставаше по-тежко и тежко.

Вчера помолих за среща г-н Валери Симеонов и го уведомих, че ще подам оставка. С г-н Бойко Борисов разговарях по телефона и му заявих същото. Той също каза, че най-добре е да подам оставка.

Разбирам, че без да искам поставих правителството в лошо положение. Решението за оставката е изцяло мое. В момента няма нужда от напрежение. Правителството трябва да е сплотено, категоричен беше той. Тежко ми е. Сбърках и си поех вината. Фейсбукът ми е отворен. Там присъства и телефонът ми. Това показва, че съм честен и отворен човек. Не знам кой първи е пуснал снимката, но можеше да се свърже с мен за един кратък коментар. Неприятно ми е, че децата ми също страдат. Съпругата ми ме подкрепи. Реално тя ме снима тогава и знае, че съм искал да вкарам хумористичен елемент, каза още Тенев.

С Валери Симеонов се познавам от 2 години. Не съм член на нито една партия. Симпатизирам на идеите на много партии, които са добри за България. Участвах в правителството като експерт, а не като политик. Поканата дойде от Валери Симеонов и аз приех, защото смятам, че щях да бъда полезен и можех да помогна. За съжаление не успях.

Сега искам да си почина 2-3 дни и после ще мисля. Напуснах работата си, за да вляза в правителството. Влязох във властта чист като сълза. Смятам, че постъпих правилно. Решението за оставката е изцяло мое. Най-лошото, което чух и прочетох за себе си е, че съм фашист. Трябва да се търси истината. Искам да се извиня на правителството, защото го поставих в много неудобно положение. После искам да се извиня на семейството си. На хората искам да кажа, че монетата винаги има две страни, завърши бившият заместник-министър.

Тагове: ; ; ; ; ; ;