Председателят на СДС Божидар Лукарски изрази благодарност към партията за преизбирането му за лидер. Според него, тепърва СДС ще се развива, но не смята, че скоро ще има нови избори.

«Положението не е розово, но не сме си заровили главите в пясъка. СДС за втори път остава извън парламента. Оттук нататък, няма примиренчество, няма драми, вървим напред да стегнем редиците си и структурите си. СДС е жива. Структурите са здрави. Имаме визия за развитие. Имаше 620 делегата на конференцията ни. Работата премина в строен режим и съм сигурен, че партията има бъдеще. Няма отлив на членове», каза Лукарски в предаването «Още от деня» по БНТ. Той заяви, че през есента ще има нова конференция, на която ще обсъдят бъдещето на десницата.

«Ще направим нова програмна конференция през есента и тогава ще видим трезво как вървим напред, като видим и другите процеси, не само в правителството, но и в автентичната десница. Обсъждали сме проблемите с някои от колегите от РБ, конкретно във връзка с изхода от изборите. Към настоящият момент бъдещето на СДС го обсъждаме в партията. Не проявихме достатъчно далновидност и оставихме 300 000 да не са парламентарно представени», добави Лукарски.

Според него, ще има обединение в дясно, но има време до тогава.

«Всички носим една или друга вина. Мисля, че партията ми даде оценка, за което благодаря. Трябва да има дясно обединение, но не веднага. СДС е в най-добра кондиция от автентичната десница. Ще чакам да мине лятото, за да «ферментират» процесите в дясно. Има време, не мисля ,че ще има избори толкова скоро», каза още новият стар лидер на СДС.

Тагове: ; ; ; ;