Републиканецът Джейсън Чафец, председател на комисията за надзор в долната камара на Конгреса на САЩ, поиска от ФБР до 24 май да предостави цялата налична документация, свързана с всички контакти между президента Доналд Тръмп и бившия ръководител на Бюрото Джеймс Коми, съобщиха международните агенции Ройтерс и ТАСС, предаде БТА.
Вестник «Ню Йорк таймс» публикува информация, че Тръмп е поискал от Коми да спре разследване срещу бившия съветник по националната сигурност Майкъл Флин. Вестникът се позовава на служебна бележка, която Коми е написал малко след разговора. Белият дом отхвърля тези твърдения и отбелязва, че подобна служебна бележка не е точно представяне на разговора.
Миналата седмица Тръмп уволни Коми, който бе начело на разследването за възможна намеса на Русия в президентските избори през 2016 га.
Флин подаде оставка през февруари, след като стана ясно, че той е обсъждал американските санкции срещу Русия с руския посланик във Вашингтон преди Тръмп да встъпи в длъжност и е подвел президента Майк Пенс за разговора.
Информацията в медиите за служебната бележка на Коми подтикна редица членове на Конгреса да подновят призивите си за независимо разследване на евентуалните връзки на предизборната кампания на Тръмп с Русия, както и бившият шеф на ФБР да се яви на изслушване пред законодателите.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;