Спекулациите в американските СМИ относно това, че президентът Доналд Тръмп в разговор с министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров уж е разгласил секретна информация, ни принуждава да предположим, че в САЩ се прави опит за държавен преврат.

Това е мнението на политическия наблюдател за телевизия CNBC Джейк Новак, който коментира твърденията, че миналата седмица американският лидер е предал на външния министър на Русия по време на срещата им в Белия дом секретни сведения по въпросите за борбата с тероризма.

«Това наистина е информационна бомба», отбелязва Новак.

Но, подчертава той, «става дума не за това, че президентът Тръмп е извършил някакво престъпление».

«Новината, която би трябвало да предизвика истинска тревога, е в това, че против законно избрания президент на САЩ, както по всичко личи, се предприема опит за политически преврат», счита Новак.

Той отбелязва, че настоящият скандал е възникнал след като «някой на най-високо ниво в правителството е допуснал изтичане на информация за дискусиите, които са били проведени между Тръмп и руските представители».

«Това е потенциално много сериозно престъпление, това не се случва за първи път», — припомня Новак.

Политическият наблюдател не изключва, че изтичането на информация е било допуснато от американските спецслужби — отмъщение за това, че по-рано Тръмп е критикувал тяхната работа.

За първи път информация, че Тръмп е можел да съобщи на Лавров секретна информация за «Ислямска държава» бе публикувана в понеделник от вестник The Washington Post (WP).

 Коментирайки публикацията, Тръмп заяви, че като държавен глава е имал пълното право да сподели такива сведения с руския министър, а и че това трябва да помогне за съвместната борба с тероризма.
Телекомпания  ABC съобщи във вторник, че информацията се е отнасяла за плановете на екстремистите да взривят пътнически самолет.
News Front

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;