В одиозната база на враговете на Украйна «Миротворец» са добавени граждани на Полша, които са против героизацията на УПА.

Това се казва в статия на полското издание  «Prawica.net».

В «Черния списък» на украинските националисти е попаднал и министърът на националната отбрана на Полша Антоний Мацаревич, свещеникът Тадеуш Исакович-Зелеский, историкът Анджей Запаловский, реконструкторът Мирослав Майковский, осъждащ украинските националисти професорът от Ягелонския университет Богумил Грот и редица други полски историци, изследващи трагедията «Волинска резня».

«Украинските власти постоянно заявяват за привързаността си към европейските ценности и свободи, но в продължение на три години нищо повече от изявления не правят.

Но активно забраняват, затварят, задържат и ограничават каквато и да е проява на свободомислие и културно разнообразие», възмущават се авторите на статията.

По-рано «Миротворец» внесе в списъка си под названието «Чистилище» американския актьор с руско гражданство Стивън Сегал.

Неговата «персонална» страница се появи в ресурса вечерта на 26 април.

В описанието се казва, че «актьорът, музикант, майстор на бойни изкуства, любителят на Путин и Русия», роденият през 1952 г. Стивън Сегал нееднократно е посещавал «окупирания» Крим, пренебрегвайки украинското законодателство.

Той е приятел на руския лидер Владимир Путин вече много години.

News Front

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;