Бившият ръководител на френското контраразузнаване и основател на Международния център за изследване на тероризма и помощ на жертвите на атентати Ив Боне, заяви в свое интервю, че НАТО умишлено се старае да засилва и внушава идеята за «руска заплаха».

 

 

 

 

 

 

Вярвам, че НАТО умишлено подхранва възприемането на Русия като заплаха, това е много преувеличено. Североатлантическият алианс, както и всяка друга организация, иска да продължи да живее и, единствената причина, поради която може да продължи съществуването си – това сте вие», — каза Ив Боне в интервю пред  RT, и изрази съжаление за това, че страната му, която излиза през 1966 от алианса, през 2009 прави грешката пак да стане член.

 

Бившият началник не пропусна да осъди и действията на НАТО в Югославия, и бомбардировките след които днес се използва думата «бивша», и разбира се отправи критики по операциите в Афганистан.

 

«Смятам, че днес НАТО не е толкова полезна организация, колкото опасна.Тя представлява опасност. Безполезно е да се нарушава спокойствието на руснаците, съвършено безсмислено ви заставят да нервничите, няма нужда да се дразни руската мечка», добави той, обяснявайки, че всъщност НАТО и определени запдни служби, искат хората  не да обичат и уважават Русия, а да я смятат за «заплаха» и в тази посока се развива активна дейност, с което да се оправдава съществуването на НАТО, което пък е представяно като «защитник».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ;