В бъдеще ще видим и ще коментираме действията на новото правителство. Малко се притеснявам, че тоталното фокусиране върху българското председателство оставя на заден план темите, които трябва да се поставят на дневен ред.

Има и едно увеличаване на администрацията покрай нашето председателство. Аз не помня някое председателство да е определено като неуспешно и съм сигурна, че и ние ще се справим добре. Не трябва да се занимаваме толкова с логистиката — кой къде ще спи и къде ще пътува. Трябва да поставим темите, които са злободневни. Говоря за факта, че ЕС почти изпусна Балканите и проблемите, които има в региона. Това каза в сутрешния блок на БТВ дипломатът Елена Поптодорова.

ГЕРБ е най-голямата партия и има държавнически опит. Те трябва да оказват дисциплиниращ ефект върху своите коалиционни партньори. Същото говорих и за Доналд Тръмп преди неговия избор.

Днес сутринта разбрах, че той е дал много секретна информация на Сергей Лавров относно «Ислямска държава». Тази новина се свързва с уволнението на Джеймс Коми. Аз имам прекрасни впечатления от него и сме работили много добре.

Всичко тези действия станаха в рамките на един астрономически ден. Според мен това се дължи на една несериозна и простовата преценка. Нещо, което не трябва да прави един американски президент, разкри тя.

Чувствам се добре в България. Няма нищо по-хубаво от това да си си вкъщи, каквото и да ти струва това.

За мен полската история е приключена. Това бе целенасочен опит да бъда занулена.

Това е затворена страница, която е запечатана с червен восък.

Вече работя в Атлантическия клуб. Обичам да гледам напред в бъдещето, каза още Поптодорова.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;