След края на Втората световна война съветското ръководство беше осъзнало геополитическата истина, че съюза между Хардленда и Римленда е единствената стопроцентна гаранция за оцеляване и на двете  геополитически части от сушата.

Малко известно е казаното от Сталин след края на войната :

„Опитът от последната война показа, че най-големи жертви понесоха немския и съветския народи, и че тези два народа разполагат с най-големи възможности в Европа за велики дела в световен мащаб”(цитира се по Жан Тириар – Свръхчовешкият комунизъм. Писмо към немския читател.

В резултат на Втората световна война втората по мощ европейска телурократична държава беше смазана и осакатена до неузнаваемост от евроатлантизма. Подхвърляйки на немците кремвирши и бира телусокрациите доведоха великата страна до състоянието на геополитически нещастник.

Такава диагноза слага на съвременна Германия Тино Сарацин в последната си книга «Германия: самоликвидацията» („Новая газета” от 22.08.2012 г.).

Провали в интелекта и съзидателната енергия, загубени упорство и усърдие, целеустременост, и съревнователен дух, бележат германския път надолу и имплантират в нацията комплексна фрустрация.

Страната, която беше лидер в производството на знания, деградира интелектуално. След войната немците захвърлиха оръжието и повече не го вдигнаха. Това се оказа национална дебилщина – от страх пред съветския комунизъм, немците загробиха своето бъдеще.

Всичко казано по-горе се потвърждава от тревожни събития, станали по света в първата десетдневка на април 2017 г.

Стигна се до там Иван Охлобистин (актьор с църковен сан) да напише в „zavtra.ru” от 9.04.2017 г. гневните думи :

„Щом светът ни е обявил война и ние трябва да му обявим война.

Подобно нещо не се случва за първи път на Русия.

Какъв може да бъде отговора личи от легендарното интервю на Й.Сталин на въпросите на американския журналист Хю Бейли от агенцията „Юнайтед прес” в далечната 1946 г. (публикувано във в. „Правда” на 30.10.1946 г.).

В тези отговори се крият и разгадките на повечето проблеми възникнали днес и по света, и пред Русия.

За сега всичко зависи от самите руснаци.

Проф. Евгений Гиндев

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;