Президентът на САЩ Доналд Тръмп счита, че и демократите, и републиканците са се отнасяли крайно негативно към Джеймс Коми преди неговото уволнение от поста директор на ФБР. Това американският лидер заяви в интервю за Fox News.

Според Тръмп, към Коми е имало «ужасна ненавист».

«Ненавистта беше справедлива в периода, когато той се отнесе твърде меко към Хилъри Клинтън, той й направи такова прикриване, както никой не е правил на никого», добави стопанинът на Белия дом.

Американският лидер изрази убеденост, че Клинтън е заслужавала наказание във връзка с допуснатите от нея нарушения на правилата за водене на служебна кореспонденция, но Коми решил, че по отношение на нея не трябва да бъдат предявени обвинения.

Тръмп уволни миналия вторник директора на ФБР. Както се съобщи по-рано, той е бил посъветван за това от главния прокурор на САЩ и неговия заместник, които се аргументирали с това, че Коми не е в състояние ефективно да изпълнява функциите си.

Коми бе назначен за директор на ФБР през 2013 г. от Барак Обама.

При Коми стартира делото за нарушенията на Хилъри Клинтън относно правилата за водене на служебна кореспонденция. По-късно Клинтън обвини Коми, че именно това разпореждане е било причината за нейното поражение на изборите.

Коми ръководи също разследване относно твърденията за връзки между предизборния щаб на Тръмп с Русия.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;