Глобалният англо-саксонски капиталистически проект, заедно със стадо  послушни адепти, съюзници и съмишленици води открита война за унищожаване на Русия.

Тази война не е от днес и не е от вчера.

И тя не се е прекратявала нито минута до сега.

В основата си това е война срещу руското пространство и тя не се интересува кой управлява в Русия – монарх, Генерален секретар или президент.

Това е война срещу огромността, която превръща пространството във време и която е непреодолимо препятствие пред Глобалния проект, пред мантията и жезъла на планетарната доминация и на корпоративната еволюция. Надеждата и желанието на руснаците да управляват Новия свят заедно с Глобалния предиктор се оказа утопия.

  1. В тази геополитическа война няма международно право. И ако някога и имало нещо подобно, това е било договарянето между Великите държави в името на взаимното оцеляване и за кратка почивка за ново набиране на сили и възможности. „Демокрацията е договореност между въоръжени мъже”, твърдеше Томас Джефърсън.
  2. На територията на Малорусия се води „дребна” война чрезразузнаване с бой наричана за камуфлаж „гражданска война”. Трагичността на тази „дребна” война е, че тя е наистина гражданска война – продължение на онази гражданска война от 1917 г.
  3. В гражданските войни няма „червена линия”, няма добри и лоши. Който победи, той е добрият ! Логиката е отвратителна, но е логика на Природата, логика на еволюцията. За човечеството още не е дошло времето да прави история чрез хуманизъм. В природата няма хуманизъм, това е откритие на човешкия разум. Ще измине мнооого дълго време докато сборището от хуманоиди, наричано популус се превърне в общество от Човеци. Ако се превърне !?

Западняците яростно и хашлашки обвиняват Русия в намеса в гражданската война в Украйна. Това е детински плач от типа „Мамо, взеха ми кулата !”

Че Русия се намесва, намесва се, но това се случва с всяка гражданска война по света, която засяга проблеми извън държавата на чиято територия се развива.

Примери колкото искате : гражданската война в САЩ, в Испания, в Съветския съюз, в Афганистан, в Турция, в Югославия, в Сирия.

И въпросът не е в намесата на Русия, а в намесата на САЩ и НАТО и как точно се намесва Русия.

Собствено казано, какво правят войските на САЩ на 8 000 км. от границите си ?

Съмнителни са прогнозите на крайните руски националисти и „патриоти”, че утре-други ден Украйна ще се разпадне и ще изчезне като държава.

Докато колективния Запад стои зад нея, тя ще бъде поддържана в крехко равновесие, като инструмент за сдържане на Русия, като ръжен в руските слабини.

Руснаците също ще се мъчат да получат тактически и стратегически дивиденти по същото направление.

Тази игра може да продължи дълго.

Проф. Евгений Гиндев

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;