Американското правителство обявява награда в размер до десет милиона долара за информация за местонахождението на военния лидер на Фронта ан Нусра. Това съобщи днес Държавният департамент на САЩ, цитиран от Асошиейтед прес и ТАСС.

Според съобщението тази сума се предлага за информация, «водеща до идентифицирането или локализирането» на Абу Мохамед ал Голани.

Това е първото предложение по програмата на Държавния департамент «Награди за справедливост» за лидер на Фронта ан Нусра. Голани, сириец, за когото се предполага, че е на около 40 години, е идентифициран от САЩ като «глобален терорист» от 2013 г. и е подложен на американски и межуднародни санкции като замразяване на активи и забрана за пътувания.

Фронтът ан Нусра е класифициран като «чуждестранна терористична организация» от САЩ. През 2016 г. той промени името си на Фронт «Фатах аш Шам» и формално прекъсна връзките с Ал Каида, но все още се смята, че е свързан с глобалната терористична мрежа. » «Ан Нусра» воюва в Сирия срещу силите на президента Башар ал Асад.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;