На пресконференцията в посолството след срещата на външния министър на Русия Сергей Лавров с държавния глава на САЩ Доналд Тръмп, първото лице на руската дипломация каза, че е «унизително» за американския народ да чува, че Русия контролира политическата ситуация в САЩ.

Той окачестви като «вакханалия» кампанията на Демократическата партия и близките до нея медии, че руски хакери са повлияли на нормалния ход на изборите в САЩ, съобщиха АП и ТАСС.

ТАСС цитира думи на руския министър от пресконференцията, че в разговора си в Белия дом той не е засягал въпроса за уволняването на директора на ФБР, защото това било вътрешна работа на САЩ.

Лавров каза още, че двамата с Тилърсън ще разработят въпросите, които Тръмп и Путин ще обсъдят на срещата си в кулоарите на срещата на Г-20 в Хамбург през юли, допълни ДПА.

В официалното съобщение на Белия дом след срещата Тръмп-Лавров, цитирано от германската агенция се казва, че двете страни са съгласили да работят за прекратяването на конфликта в Сирия, като в частност е бил поставен акцент върху «необходимостта Русия да обуздае режима на Асад, Иран и иранските марионетки».

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;