Цяла Украйна с нетърпение очаква eдна пълна година «грандиозното събитие» «Евровизия». Правителството похарчи последните си пари за организирането на международния песенен конкурс, забравяйки за вътрешните проблеми на страната.

Приоритетна задача за Порошенко и свитата му бе да се покаже пред Европа какво може Украйна, защото това бе най-добрият шанс да се обърне вниманието на Запада върху Украйна.

Но не се ли престара украинският лидер?

Може би звездите, пристигнали да изпълнят песните си на сцената в Киев, все още не са успели да оценят «красотата» киевска, но обикновените зрители и чужденците вече споделят впечатленията си от разходките по украинската столица.

«Това е някакво село! Вече се изморих да броя дупките по пътищата, а шофьорите са толкова агресивни, продавачите нито дума не разбират английски», оплаква се в своя Туитър датчанката Кристина Питерсън.

Още един гост на Евровизия от Великобритания публикува гневно писмо на страницата си във Фейсбук, в което разказва за мошеничеството от страна на украинските наемодатели.

«Мой приятел, говорещ украински, се разбрал със собственик на едностайна квартира за тридневен наем. Не мога да се оправя с местната валута, затова помолих за помощ. Когато отидох да се нанеса, жената наемодателка разбра, че съм чужденец и поиска повече пари, отколкото ми казаха да приготвя. Това е някаква измама. Украинците считат, че са по-умни ли? И те наричат себе си Европа?»

 

В мрежата се появиха множество иронични коментари за приветствената реч на жената на Порошенко, която говорила пред чуждестранни гости, пристигнали на Евровизия.

«Това е позор. Моят дядо има по-добро произношение. По-добре въобще да не беше говорила първата лейди»

Оценявайки организацията на първия ден от конкурса, една от чужденките там отбелязва:

«Това не беше церемония, а дива безредица. Водещите бяха ужасни и говореха кошмарен английски, задаваха странни и неинтересни въпроси. Дори когато участниците минавали по червената пътечка, пускаха стари версии на песните им. Болно ми беше да гледам всичко това, но се сдържах»

News Front

 

Тагове: ; ; ; ; ;