Стотици се включиха в парада на Безсмъртния полк в Пловдив. Началото на шествието стартира от Дома на културата „Борис Христов”, където се събраха наследници на участниците в борбата срещу фашизма (1923-1945 г.) и потеглиха с техни портрети към върха на Бунарджика на паметника Альоша.

При пристигането на Пловдивския безсмъртен полк на тепето те направиха обща снимка под паметника и се включиха в честванията. Един от участниците 94-годишният Иван разказа за боевете при Драва през март 1945 год.

Организатор е едноименната фондация „Безсмъртен полк”. Участниците в инициативата тръгнаха от Дома на културата „Борис Христов“, сред тях близки и роднини на загинали във Великата Отечествена война, които носеха в ръцете си портретите им. Шествието продължи по централната алея на Бунарджика и стигна до статуята на Альоша, под звуците на руска музика.

Там имаше и шатра, в която бяха изложени автентични оръжия, боеприпаси и военни униформи от Втората световна война, както и традиционни руски специалитети.
Руският посланик в България Анатолий Марков произнесе реч, а след това бяха положени цветя и венци пред паметника на Альоша.

Тагове: ; ; ; ;