Днес отбелязваме 9 май Денят на Победата над хитлерофашизма. В над 39 града на България ще премине акцията » Безсмъртен полк», за отдаване на почит към загиналите в борбата с нацизма и освобождението на Европа. От сутринта хората се поздравяват с думите » Никой не е забравен и нищо не е забравено», подарявайки си георгиевски ленти.

В столицата, на тържествена церемония по полагане на венци и цветя пред паметника на Незнайния войн президентът Румен Радев изказа своята почит към всички загинали.

 

 

 

 

 

Днес най-ясно трябва да осъзнаваме, че Европа има нужда от обединение.

Тук съм преди всичко, за да изкажа своята почит към всички загинали в борбата с хитлерофашизма.
„Изказах и своето дълбоко уважение към малкото останали живи български ветерани от Втората Световна война. Това трябва да се помни“,  заяви президентът, който лично поздрави българските ветерани.
В столицата на Великобритания Лондон, българската общност също се готви усилено за да отбележи достойно празника, който ще започне от площад Трафалгар с шествие.

Българите-участници в Безсмъртния полк очакват с огромно желание и нетърпение шествието, на което с гордост ще понесат портретите на българските герои, допринесли за разгрома на национал-социализма и фашизма.

БП – Лондон

Тагове: ; ; ; ;