Полицията в Париж използва сълзотворен газ и гумени патрони срещу участниците в протеста, в понеделник в източен Париж, предаде РИА новости.

 

Протестната акция е  била срещу резултатите от президентските избори и е започнала на Площада на Републиката. Когато демонстрантите стигнали до Булевард Бомарше, полицията поставила кордони, за да спре пътят им.

 

 

 

 

Както предаде кореспондентът на РИА от мястото на събитието, след като са започнали провокации към полицията, служителите на правоохранителните органи, са отцепили авангарда от основното шествие, младежите от него били блокирани между два полицейски кордона. Останалата част от хората е останала зад тях.

След обявяването на резултатите от президентските избори в Париж започнаха протести и демонстрации, които прераснаха в сблъсъци с полицията.

В неделя във Франция се проведе втори тур от изборите за президент. Победител, с 66,1 % от гласовете се оказа лидерът на движението » Напред» Еманюел Макрон. Според данните на Министерството на вътрешните работи на Франция, избирателната активност е надхвърлила 75%. Около 3 милиона от тях са гласували с празни бюлетини, а още един милион са повредили бюлетините.

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;