САЩ продължават да оказват натиск върху КНДР с цел нейната пълна денуклеаризация, но Вашингтон не планира употребата на военни методи. Това съобщи агенция  Associated Press (AP), позовавайки се на свои източници от администрацията.

Запуск баллистических ракет в КНДР

В същото време изпитанието няма да се превърне в повод за употребата на военна сила, твърди източникът на АР в Пентагона.

 

САЩ няма да предприемат тази стъпка, ако КНДР за пореден път извършат пуск на ракета.

 

Подобна реакция ще последва само, ако има удар на КНДР по Южна Корея, Япония или САЩ.

 

На свой ред вестник The Washington Post уточнява, че политиката на «максимален натиск» не предполага смяната на ръководството на КНДР, а точно обратното — ако Пхенян промени своя настоящ курс, САЩ са готови към взаимодействие.

 

«Приоритет на тази администрация е да се приключи със заплахата, произлизаща от режима в Северна Корея, която има ядрено оръжие. Върху това е концентрирано вниманието ни, защото става дума за опасност за нас и нашите съюзници в региона, това касае и нашите национални интереси. Ако и когато режимът в КНДР се промени, тогава ще реагираме и по този въпрос, но сега сме съсредоточени върху настоящата заплаха», казали от Белия дом.

News Front

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;