Бившият кандидат от Демократическата партия на президентските избори Хилъри Клинтън има намерение предстоящата седмица да създаде нова политическа група, в чиято програма ще бъде включено противодействие на настоящия президент на САЩ Доналд Тръмп. Това съобщи в четвъртък вестник Politico, позовавайки се на източници, запознати с плановете на екс-държавния секретар.

Както твърди изданието, Клинтън в близките седмици ще проведе във Вашингтон, Ню Йорк и Чапакв срещи с донори и потенциални привърженици за привличане на инвестиции за новото формирование. По време на срещите тя планира също да намери достойни кандидати за постовете в ръководството на новата политическа група.

По въпросите за привличането на финансови средства отговаря Джудит Маккейл, която заемаше поста заместник държавен секретар на САЩ в периода, когато ведомството бе ръководено от Клинтън.

Според източници от изданието, формированието ще получи названието «Заедно напред»(Onward Together), което се преплита със слогана на предизборната кампания на демократите «Заедно по-силни» (Stronger Together). Други подробности, касаещи плановете на Клинтън, изданието на този етап на привежда.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;