Завършени са 12 от 75-те проекта по създаването на ключови елементи от въоръжението, военната и специална техника от ново поколение, одобрени от Фонда за перспективни изследвания, това следва от публикуваните от правителството на Русия отчети от резултатите от «майските укази» на президента Путин

Танки Армата. Архивное фото

За 52 от проектите са сключени договори за тяхната реализация.

«Проектите са насочени към създаването на ключови елементи във въоръжението, военната и специална техника от ново поколение, които ще се превърнат в основа на руската система за въоръжение през 2025-2030 г. В рамките на реализираните от фонда проекти са получени 69 интелектуални резултати», се уточнява в документа.

Майските укази от 2012 г. са първите документи, които Путин подписа веднага след встъпването си в длъжност като държавен глава.

Това са документи за икономическа и социална политика, здравеопазване, образование и наука, за обезпечение на гражданите с достъпни жилища и повишаване качеството на услугите, укази за усъвършенстване на държавното управление, гарантиране на междунационално съгласие, развитие на Въоръжените сили и модернизацията им, мерки по външнополитическия курс и по реализиране на демографската политика.

Голяма част от задачите ще бъдат изпълнени през 2018 г.

 

 

Тагове: ; ; ;