«Радио Свобода» публикува на своя канал в Youtube видео от неотдавнашния взрив на автомобили на мисията на ОССЕ в Луганска област

«Във видеото е фиксиран момент, в който по време на пътуването на транспортното средство, превозващо наблюдателите от ОССЕ в източна Украйна, на територията на Луганска област, контролирана от подкрепени от Русия бойци, се взривява бомба. Американският фелдшер Джезеф Стоун умира на 23 април в резултат на взрива — първият член на мисията на ОССЕ, който загива по време на 3-годишния въоръжен конфликт на територията на Украйна», се казва в анотацията към видеото.

Заедно с това остава неясно по какъв начин и от кого в ръцете на журналистите от «Радио Свобода» e попаднал видеоматериалът за произшествието, след като редакцията няма журналисти в Луганска област.

Остава непонятно и обстоятелството, откъде авторите на видеото са знаели, че именно по това време и на това място ще има взрив.

Как да обясним факта, че именно тогава е имало камера, записала произшествието.

«Радио Свобода» е публикувало в мрежата видео с взрива на автомобила на ОССЕ в Луганска област. А какво виждаме на видеото?!

На видеото виждаме планирана спецоперация с планиран взрив от украинските терористи спрямо автомобила на ОССЕ, документирано чрез видеокамера.

А видеото се оказва в ръцете на проамариканска организация «радио свобода».

За всичко е виновен Путин, ясно, — коментира ситуацията журналистът от News Front Юлия Витязева.

 

 

 

Тагове: ; ;