Барак Обама преди да стане президент на САЩ си мечтаел да бъде такъв успешен предприемач, както приемникът му Тръмп. Това съобщи Fox News, цитирайки части от неиздадения ръкопис на Обама от преди 25 години. Както пояснява телевизията, става дума за времето, когато бъдещият 44-ти президент се е учил в училището за право към Харвардския университет  (1988-91) в щата Масачузетс. Части от ръкописа са включени в биографията на Обама “Възходящата звезда”, която написа Дейвид Героу и която излиза от печат на 9 май.

“На американците е свойствена привързаността към идеалите за личната свобода и свобадата на придвижване, — цитира телевизията части от ръкописа.- Дълбочината на тази привързаност се дължи на неоснователния оптимизъм на обикновения американец. Вероятно още не съм Доналд Тръмп в момента, но почакайте. Ако не ми се отдаде да стана, то такава възможност ще имат децата ми”.

По време на предизборната кампания миналата година Обама нееднократно наричаше Тръмп недостатъчно квалифициран и недостоен за длъжността президент на САЩ.

Тогава Обама превъзнасяше достойнствата на екс-държавния секретар Хилъри Клинтън и заедно с вицепрезидента Джон Байдън проведе в нейна подкрепа серия от митинги. Това, обаче, не попречи на Тръмп да удържи убедителна победа над Клинтън на изборите, които бяха проведени на 8 ноември 2016 г.

В резултат демократът, според официалните данни, събра в страната почти 3 млн гласове повече от републиканеца.

Републиканецът победи в 30 щати от общо 50 и събра 306 гласа, докато за общата му победа бяха нужни само 270.

News Front

 

 

 

Тагове: ; ; ; ;