Непокорните Балкани- непонятен е дивия балкански дух за Запада. От край време по тези места, песните, народното творчество, тънкия хумор, са онези оръжия, които милиард долара или цялото ЦРУ не са способни да победят.

Последните битки около темата за «превземането» на «опърничавата» Черна Гора, която не иска в НАТО, но въпреки това насила я вкарват,явно е събудила креативността на западните служби, които не се жалят и се стараят колкото могат.

И тъй като много важно, е мнението именно  на младите, за да ги убедят да станат «фенове» на алианса,  разбомбил някого Югословия , вчера в мрежата youtube се появи рап «хит» обясняващ влизането на страната в НАТО и «ползите»  от това. Заглавието на песента, целяща да зомбира младите е «Зашто НАТО — зато»,

 

 

 

 

Или » Защо в НАТО, Защото…»- аргументацията в полза на алианса, се движи в припева и куплетите, а рап-изпълнителят изброява рапирайки доводи от държавните  медии: интеграция, генерация, в името на нацията…ей такива, съвременни похвати на информационната война.

Обаче, явно усилията не са се увенчали с успех, защото композицията, предизвика буря от гневни, хапливи и унищожителни  изказвания на черногорската младеж, която явно не «глътна» песента и определено  «не се зариби» на хита на » НАТО»

 

Един от скриншотовете показващ реакцията:

 

 

 

Жалко, че вчерашната песен се почви късно, и няма да успее за Евровизия, в Киев биха я оценили по достойнство.

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ;