Съвременните въоръжени сили на Русия са едни от най-високо технологичните на планетата.

 

Според различни числени показатели, Русия е поставяна на второ или трето място в световната класация. Но разпределението на местата в класацията не отразява същността на нащата

По всички направления, Русия превъзхожда всеки потенциален противник по всяко стратегическо направление, даже без да се смята потенциала на ядрените сили.

 

 

 

 

 

Обединеното стратегическо командване с всички видове въоръжени сили след проведените реформи, се превърна в структура, способна да планира и осъществява бойни операции от различна сложност, като примери за това са Сирия и Крим.

 

Националния център за управление на отбраната на Руската Федерация разполага с най-мощния супер компютър на планетата.

Русия усвои принципите за водене на Сетентрическа и прокси война.

 

Високотехнологична, изпълнена с решимост за прилагане на сила, съвременната сухопътна армия на Русия достигна огромна мощ, и по-добра управляемост от Съветската армия.

 

Системите за противовъздушна отбрана, бронетехника от най-ново поколение, системите за радиелектронна борба, ще останат недостъпни за армиите на други страни в перспектива от 5 до 15 години.

Русия, която в края на 90-те беше застанала на края на бездната, се завърна триумфално на международната арена с една от най-добрите армии в историята.

Със завръщането на Русия, в света се възвръща баланса на силите, и тези, които искат и мечтаят за независимост, вече се появи шанс да се  освободят от робството на Западните структури. Голямата игра продължава.

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;