Украинските националисти планират да провалят подготвящото се на 9 май шествие в Киев в чест на Деня на победата във Втората световна война, на което ще участват ветерани и граждани, които ще почетат паметта на своите близки. Радикалите обвиха за подготовката на своя акция за сплашване под името «Смъртният полк». В социалните мрежи те се обърнаха с призив да се излезе на улицата и да се «спре червената хидра».

«На 9 май в Киев комунистите и техните привърженици за пореден път ще излязат на шествие, чийто корени са в Москва и носи името «Безсмъртен полк»…, написа на профила си във Фейсбук командирът на един от доброволните батальони на ОУН Михаил Кохановский. — Всеки един от нас разбира опасността, която носят такива мероприятия, няма да допуснем шабаш на ватниците на 9 май в Киев! Няма да дадем червената хидра да се промъкне в Киев!», призова радикалът.

В Киев, според очакванията на организаторите, в шествието са готови да участват десетки хиляди хора. По традиция те вървят с оркестър, който изпълнява военни песни, както и с портретите на своите роднини. Шествието тръгва от станцията на метрото «Арсенална» в центъра на Киев до Парка на Вечната слава.

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;