«Крупната дезинформационна програма, спретната от Демократическата партия на база твърденията, че Русия по някакъв начин е успяла да повлияе върху резултатите в американските избори през 2016 г., не е нищо друго, а мошеничество, — твърди адмиралът в оставка от ВМФ на САЩ и военен представител на САЩ в ООН Джеймс А. Лайънс за The Washington Times.

«До днес няма никакви доказателства, че щабът на Тръмп е бил в сговор с руснаците в периода преди изборите. Нещо повече, бившият директор на Националното разузнаване, генерал-лейтенант Джеймс Клепър заяви на 15 януари, че не е имало никакви доказателства за това, че руснаците са променили разпределението на гласовете дори в един щат».

«Всъщност се случи следното: администрацията на Обама се възползва от електронните средства за наблюдение, за да следи щаба на Тръмп преди изборите спрямо такива сътрудници от рода на генерал-лейтенант Майкъл Флин. Сюзън Райс, бивш съветник на президента Обама по националната сигурност, първоначално отрече в ефир, че следенето с използването на електронни средства за наблюдение e било налице, но на 4 април потвърди, че се е извършвало следене на щаба на Тръмп. Ясно е, че лъжата за руското влияние на изборите беше провокация, която Демократическата партия инициира  с употребата на тактиката на лъжата и с подкрепата на основните СМИ».

«Руснаците нямаха нищо общо с изтичането на информацията, според създателя на Уикилийкс Джулиан Асанж, се казва в статията.

«Убитият служител на Националния комитет на Демократическата партия Сет Рич би могъл да бъде източникът на изтичането на информацията от демократите. Но Националният комитет на Демократическата партия не позволи на ФБР да изследва сървъра. А всички СМИ все още харчат прекалено много време и отделят също толкова голямо внимание на руското влияние върху резултатите от изборите, продължавайки да игнорират множеството незаконни действия, предприети при администрацията на Обама».

Припомняйки за използването на незащитените сървъри от Хилъри Клинтън и Обама, авторът посочва:

«Някои от най-секретните наши източници бяха компрометирани. Само си представете, че руският министър на външните работи се е възползвал от незащитен сървър — това би било златна мина за нашата разузнавателна общност».

News Front

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;