Правителствените служби в САЩ да хлопнат едно хубаво кепенците през септември, та да се решат проблемите!, отбеляза Тръмп по време на дебатите в Конгреса на САЩ, по време на които бяха блокирани някои от приоритетите на американския държавен глава, съобщи Франс прес.

За да бъде приет даден закон в Сената, по правило е необходимо квалифицирано мнозинство от 60 от общо 100 гласа. Републиканците обаче разполагат само с 52 места, което ги принуждава да търсят подкрепата на част от демократическата опозиция при гласуването на всеки текст. При номинирането на деветия съдия във Върховния съд наскоро прагът отново беше 60 гласа, но поради обструкциите на демократите, републиканците приеха той да бъде сведен до обикновено мнозинство от 51 гласа.

Доналд Тръмп приветства тази малка революция и днес поиска от своето мнозинство да направи същото и за приемането на законите. Вчера републиканското мнозинство и демократическата опозиция обявиха, че са се споразумели по финансирането на федералната държава за последните пет месеца от текущата бюджетна година, приключваща на 30 септември.

Камарата на представителите и Сенатът планират да гласуват текста преди края на седмицата, за да се избегне опасността от блокиране на работата на федералните служби, пише БТА.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;