Комитетът по международните въпроси към сената на САЩ спря работата над законопроекта за нови санкции срещу Русия, съобщи вестник Washington Post.

Здание Белого дома в Вашингтоне, США. Архивное фото

Както заяви ръководителят на комитет Боб Коркър, горната палата на парламента има намерение да изчака резултатите от разследването за «намесата на Русия» в президентските избори в САЩ.

«Нима няма смисъл да получим факти, да ги публикуваме и да се ориентираме в тях? Считам, че има смисъл», каза Коркър.

По данни на изданието, законопроектът, за който става дума, е бил предоставен на групата сенатори през януари тази година. Негов инициатор е бил демократът Бен Кардин, законопроектът е бил подкрепен от републиканеца Джон Маккейн и още 20 представители на конгреса. Документът систематизира антируските санкции от 2014 г., въведени във връзка със ситуацията в Украйна и в Сирия, а също предлага да се въведат нови ограничителни мерки във връзка с «намесата» в американските избори.

Флаги России и США. Архивное фото

Както отбелязва изданието Politico, главата на комитета по международните отношение и Кардин са се договорили да се лансират «мерки в борбата с руското влияние в източна Европа без използването на санкции».

При това Коркър не изключва, че законопроектът за ограничителните мерки ще бъде разгледан в бъдеще.

Русия нееднократно отхвърля обвиненията на САЩ за намеса в конфликта в източна Украйна, за кибератаките, а също за опитите да повлияе в изборите.

Съобщенията на СМИ за това, че представители на предизборния щаб на президента Доналд Тръмп уж постоянно били общували с представители на руското разузнаване, Кремъл определи като твърдения, които НЕ се опират на факти.

News Front

 

Тагове: ; ; ; ;