Министърът на търговията на САЩ Уилбур Рос нарече ракетният удар по сирийското летище «развлечение след вечеря» за президента на САЩ Доналд Тръмп и председателя на КНР Си Цзинпин, състояло се в резиденцията «Мар-а-Лаго» във Флорида на 7 април.

По време на речта си по време на Международната конференция на икономическия Институт Майкъл Милкен в Лос Анджелес, главата на ведомството каза също, че за подобни «развлечения» на Тръмп дори не му се е наложило да плати нищо».

«След като донесли десерта, президентът казал на господин Си, че трябва нещо да му каже, а именно — за пуска на 59 ракети по Сирия», каза Рос, чийто думи цитира списание Variety.

«Това е било нещо като развлечение след вечеря», добавил той.

След като тълпата се разсмяла, министърът добавил: «Работата е в това, че на президента нищо не му струвало да спретне такова развлечение».

По-рано Тръмп в интервю за  Fox Business заяви, че е информирал Си Цзинпин за ракетния удар по време на подаването на десерта в резиденцията. Според Тръмп, в същото време му пристигнало «съобщение от генералите» за готовността да се нанесе удар и той дал съответната заповед.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;