«Мен ме предаде Корнелия Нинова. Аз й го казах това. С нея няма какво да се разбирам. Това е нейно решение. Тя оряза клоните на едно 100-годишно дърво. Изчисти всички знаещи и можещи в партията. На мен ми каза: Трябва да си подадеш оставката! Аз й отговорих: Майната ти. Ти ме предаде. Румен Овчаров и Корнелия Нинова ще ми говорят за паралелна държава. Не, това е мафия!»

Това заяви лидерът на БСП-Пловдив Георги Гергов в скандално интервю пред БиТиВи.

Той се обърка към лидера на БСП:

«Да внимават, защото предупредих, че ще се отвори кутията със скелети. Това означава да се извадят икономическите сделки. На тия двамата  /Нинова и Овчаров/ единствената чиста сделка е за Пловдивския панаир. «. Това не са заплахи. Аз с предатели не се занимавам. Тя колко тайни срещи е правила при мен? Тя също е ходила при Сотир Цацаров 10 дни преди нашата среща, но не знам какво е говорила.», разказа Георги Гергов пред смаяния поглед на Антон Хекимян.

«Аз накарах Станишев да направи Нинова член на ИБ на БСП. Румен Овчаров идва при мен една вечер по времето на Тройната коалиция и казва, че ще уволнят Корнелия Нинова утре. Вдигам телефона на Сергей Станишев и му казвам, че такъв ход е грешка и не бива да се прави. Те заминаха двамата в чужбина, а като се върнаха Станишев я уволни. Тогава проведох и втори разговор с него и му казах да я вземе в ИБ. И Нинова влезе в бюрото на БСП. Но тя ме предаде сега и си задавам въпроса, дали с този ход двамата с Румен Овчаров не искат да се отклони вниманието от тях, от техните далавери.

Съжалявам, че БСП загуби на последните парламентарни избори. Печелехме изборите с малко, но ги печелехме. Но качването на коня, желанието на Нинова да стане премиер й изяде главата.

В България има  олигарси, но това са хора, които ползват държавни поръчки и са близо до управляващите. Аз никога не съм печелил обществена поръчка и не съм откраднал нищо, откакто съм в бизнеса. Освен това съм в ръководството на БСП след като вече е направих своя бизнес.

Финансирам всеки месец БСП с членски внос, давал съм и по-крупни суми, както за кампанията на Румен Радев. Оставам в ръководството на БСП, няма да правя собствена партия, но раната, че съм употребен, ще остане. Нека се извадят икономическите досиета, да се види кой какво е правил.

Корнелия Нинова е успешен лидер засега, пловдивските социалисти са зад мен, но това не е бунт, защо да не се смятам за приятел на Бойко Борисов, от целият скандал се чувствам употребен.

Цялата история е необяснима за мен. Това е политически ход. Някой търси дивиденти и някой трябва да плати сметката. Аз бях най-малко виновен, но пострадах най-много.

Аз не мога да бъда жертва. Тук съм да кажа цялата истина. Пил съм кафе, не за да правя политически ходове, а сега се опитват да ми съсипят бизнеса и да ми се качват по главата. Сашо Дончев обиколи всички медии, а Сотир Цацаров веднага заяви, че няма нищо вярно в твърденията на Дончев. Цацаров не е искал среща с Дончев. Дончев я поиска. Разговорът беше много човешки и нормален. Аз се изненадах от твърденията на Дончев. Сотир Цацаров никога не е заплашвал Сашо. Няма такова нещо, няма никакви изрази и намеци. Цялата работа излезе 30 дни след срещата. Аз се опитах да направя нещо добро, но излязох виновен. Аз се опитах да бъда любезен домакин. Цялата тази история се изсипва върху главата на главния прокурор. Това е политическа поръчка.

Сблъсъкът между Лозан Панов и Сотир Цацаров е ясен на цялото общество. Нямам нищо общо с техните караници. Аз със Сотир съм добър познат и много съжалявам, че организирах тази среща. Не мога да разбера защо Сашо Дончев участва в тези схеми и не си скъса опашката на гущер? Лозан Панов също е ходил по офиси да пие кафе. Мен ме вкараха в тази центруфуга.

Никога не съм печелил обществена поръчка. Печелил съм винаги като подизпълнител. Никога не съм влизал в следствие, не съм влизал в съд, не ми е завеждано дело, а сега се опитват да ме пуснат на шейната. Не съм търсил помощ от Сотир Цацаров. Не го гледайте, че е мил по телевизията. Той е серт човек. Честен и почтен.

Отговорът на Георги Герогов на блиц-въпросите:

Успешен лидер на БСП ли е Корнелия Нинова? — На този етап «Да»;  Приятел ли е Борисов? — Бих казал «Да»;

Финансира ли Георги Гергов БСП? _ «Да», с пари от данъци. Всичко. което е полезно за партията. Георги Гергов го прави.

Аз казах много: Да извадят икономическите досиета! И това го казвам на принципа: «Казвам ти дъще, сещай се снахо»

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;