На ръководителя на КНДР му сече пипето, защото е успял да се наложи във властта въпреки младостта си и конкурентните амбиции на генералите в страната му, заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп, съобщи Франс прес.

«Хората се питат дали е с всичкия си. Не знам. Това, което мога да ви кажа — а сума ти хора не обичат да го казвам — е, че е наследил баща си на 26 или 27 години. Има си работа с много костеливи хора, особено генералите и разни други. И на съвсем млада възраст успява да поеме властта», заявява Тръмп в интервю за Си Би Ес, пише БТА.

«Убеден съм, че много хора са се опитали да му вземат властта, било то чичо му или някой друг. Той обаче съумя да го направи (да се задържи на власт). Така че очевидно му сече пипето», добавя Тръмп.

Президентът на САЩ потвърди намерението си да отстрани севернокорейската ядрена заплаха като използва китайското влияние, дори това да стане за сметка на търговската борба, която обещава да води с азиатския икономически колос.

«Честно казано, мисля, че Северна Корея е може би по-важна от търговията. Търговията е много важна. Обаче в сравнение с тотална война с потенциално милиони жертви бих казал, че търговията отстъпва на заден план», заяви Тръмп.

Тагове: ; ; ;