Американският президент Доналд Тръмп обвини предвестника си Барак Обама, че е оставил делата в страната в истинска каша, съобщи РИА Новости.

„Преди да говорим за историческия прогрес, че сме постигнали повече от 100 дни, трябва да кажа, ,че предишната администрация е оставила истинска бъркотия”, каза Тръмп пред привърженици във Харисбърг, Пенсилвания.

Според него, в продължение на много години в САЩ е съкращавана бройката на работните места и са закривани заводи.

„Политиката, която сме водели е била наши войски да защитават други страни, но границите на САЩ не са били защитени”, каза той.

Тръмп обеща да построи стена на границата с Мексико, която да спомогне за борбата с нелегалната имиграция. Припомняйки, че притока на нелегални имигранти на територията на южната граница е намалял със 73% за 100 дни от президентството му, той каза, че американската «имиграционна система трябва да се грижи на първо място безопасността на гражданите на САЩ.

» Преди да говорим за историческия прогрес, че сме постигнали повече от 100 дни, трябва да кажа: «Не се притеснявайте, ние ще направим една стена, имаме нужда от нея, и ние ще се изградим» — каза Тръмп.

Той добави, че «предишната много слаба администрация е позволила много маршрути за преминаване на границата на САЩ.»

«Ние няма да спрем, докато не спечелим тези банди. Ще го направим бързо, просто ще ги хванем и ще ги върнем» — каза той.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;