Христо Иванов: «Цацаров да даде отговор, а не да се крие като плъх! Всички сте в далаверата — и леви, и десни»

Сотир Цацаров заявява, че е бил обект на натиск от страна на Сашо Дончев, но по никакъв начин не е доказал твърденията си и така показва, че има какво да крие за срещата в ЦУМ. Това коментира лидерът на „Да, България” и бивш правосъден министър Христо Иванов в ефира на БТВ.

„В това да виждаш в огледалото Сашо Дончев има интересни факти – той излиза с името си и казва конкретни неща. Излезе и пое отговорност. Защо го обвиняват, че лъже, но не го проверяват – защото са гузни, защото се крият”, подчерта той и отбеляза, че и загатнатата от Сотир Цацаров версия е не по-скандална от твърденията на бизнесмена, че е бил заплашван заради издавания от него вестник „Сега”.

Христо Иванов беше категоричен, че Сашо Дончев не финансира „Да, България”, като посочи, че ако главният прокурор действително е имал такава информация, със сигурност е щял да действа по нея.

„В Етичния кодекс на българския магистрат пише, че всеки магистрат трябва да съобщава за натиск. На кого е съобщил Цацаров? Трябва да даде отговор, а не да се крие като плъх”, категоричен беше лидерът на „Да, България”.

„Аз не искам да унижавам главния прокурор, аз искам в България никога повече да няма главен прокурор, който да е над демократичните стандарти и да ги надскача”, подчерта Иванов.

Според него отчетът на обвинител №1 пред парламента даже и с последните промени ще си остане формален, защото няма механизъм, с който да му бъде търсена отговорност.

„Тези хора смятат, че държавата може да се управлява на неформални срещи, на които няма никакво значение кой от коя власт е. Има кръвосмешение – ние сме леви, ние сме десни, глупости, всички сте в далаверата”, заяви Христо Иванов.

И допълни: „Ако ние в България ще имаме държава със закони, тази държава с кьошетата и кафетата трябва да бъде разрушена».

Коментари:

Зареждане ...