В Македония вече е спокойно. Дано така да бъде и занапред. Тежката конфронтация продължава вече три години и е истинско чудо, че няма жертви. Македонците са притеснени от това, което се случи. Не изборът на етнически албанец за председател на парламента взриви обстановката, а прозвучаването на албанския химн. Това казаха в предаването «Още от деня» по БНТ журналистът Любчо Нешков.

Заедно с него гост беше и журналистът Коста Филипов. Двамата коментираха темата за протестите и безредиците в Македония. Ситуацията снощи беше предизвестена. Тя вече е овладяна, но защо трябваше да се стига дотам? Съгласен съм, че не избора на Джафери даде искрата, заяви Филипов.

И Никола Груевски, и Зоран Заев превърнаха тази битка в лична. Те преминаха всички граници и са виновни за ставащото. Най-вероятно и двамата ще бъдат пометени, прогнозира Нешков.

Никога досега в Македония не е имало такава лична омраза, както между Груевски и Заев. Да се надяваме, че нещата ще успокоят. Напрежението ще бъде в поносими граници, но ще продължи още, допълни Тодоров.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;