Според Белия дом изолация на Русия в ООН е достижение на президента на САЩ Доналд Тръмп в първите му 100 дни на управление, това сочи доклад за достиженията на Тръмп в областта на сигурността за първите три месеца от встъпването му в длъжност, предоставена от Белия дом, съобщи ТАСС.

«Президентът Тръмп, след годините на провал на дипломацията да се противопостави на Русия, се погрижи за нашата национална сигурност. За първите 100 дни президентът изпрати на света сигнал чрез бързото си решение за нанасяне на удар по сирийската военновъздушна база, от която бе извършена ужасяваща атака с химическо оръжие над мирни граждани. Тръмп изолира Сирия и Русия в ООН чрез успешната дипломация с председателя на Китай Си Дзинпин», се казва в документа.

В доклада се отбелязва, че Доналд Тръмп е въвел нови санкции спрямо Сирия и Иран, и работи за «изолирането на Северна Корея».

Съгласно доклада на Белия дом за първите три месеца, откакто е на власт Тръмп, той е провел 70 телефонни беседи с 38 световни лидери, а със 17 от тях е организирал двустранни срещи.

Тагове: ; ; ; ; ; ;