Министърът на отбраната Стефан Янев награди аташето по отбрана на САЩ полковник Джеймс Кроухърст

България отдава стратегическа важност на връзките си със Съединените щати. Дълбоко ценим сътрудничеството както с Посолството на САЩ в София, така и с екипа на военния аташе. Това заяви министърът на отбраната Стефан Янев днес, 25 април 2017 г., на церемонията по награждаване на полковник Джеймс Кроухърст, аташе по отбраната на САЩ в Република България, с награден знак „За принос към Министерството на отбраната“. По думите на министър Стефан Янев — полковник Кроухърст е бил за пример с неговата отдаденост към работата и ангажименти към всички съвместни проекти и наградата е признание за неговите високи постижения. Министър Стефан Янев поздрави и пожела успешна работа и на новия аташе по отбраната на САЩ – полковник Шанън Джонсън.

„Благодаря лично на министър Янев и на всички български колеги, с които съм работил, за ползотворната съвместна дейност през годините“, каза в отговор полковник Джеймс Кроухърст. Той подчерта, че българските военнослужещи са ценни и достойни хора, които заслужават уважение.

Заместник-посланикът на САЩ в България Мартина Стронг също благодари на досегашния аташе по отбраната на САЩ за усилията му в изграждането на отлични партньорски взаимоотношения с България.

По-рано днес началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев се срещна с полковник Джеймс Кроухърст и изказа благодарност за личния му принос в развитието на двустранното военно сътрудничество. Генерал-лейтенант Боцев подчерта ангажимента на Щаба на отбраната към повишаване мотивацията на личния състав на Българската армия и издигането на престижа на военната професия. Полковник Кроухърст поздрави началника на отбраната на Република България за неговата амбиция в подкрепа развитието на българските военнослужещи, доказана във военната му кариера.

На срещата бе представен новият аташе по отбраната на САЩ в България – полковник Шанън Джонсън. Началникът на отбраната го запозна с основните проекти за модернизация на Българската армия и с бъдещата дейност по развитието на Въоръжените сили. Той акцентира върху съвместните подготовки и учения с участието на български военнослужещи през 2017 г.

Коментари:

Зареждане ...